Soorten airco - BCAtotaal.nl - Vind alles voor het verwarmen en koelen van Uw woning
✔ Persoonlijk advies - ✔ Direct uit voorraad leverbaar - ✔ Vragen ? 085-9025907 Ma t/m vrij (09:00 tot 17:00)

Soorten airco

Wilt u in uw woning uw klimaat echt goed geregeld hebben en een aangename leeftemperatuur zowel in de zomer als in de winter dan kan een aircosysteem voor u een goede oplossing zijn. Aircosystemen bestaan uit een airco binnenunit en een airco buitendeel die via dunne koelleidingen met elkaar verbonden zijn. Deze systemen worden spilt airco's of multi split airconditioners genoemd. De leidingen kunnen trouwens in de meeste gevallen in muur of plafond weggewerkt. Naast koelen kunnen deze airco systemen ook de lucht verwarmen en hierdoor een goede aanvulling zijn op vloerverwarming. Het geluidniveau van de moderne airconditioners is dusdanig laag dat het nauwelijks waar te nemen is. Speciale filtersystemen in de airco's zorgen ervoor dat de lucht schoner wordt gemaakt waardoor het binnenklimaat verbeterd.

Split airco systeem

Een zogenaamd split airco systeem bestaat uit één airco binnenunit en één airco buitenunit die met elkaar verbonden zijn. Hiermee kan dus maar één ruimte van de woning of kantoor gekoeld worden. Split airconditioning is het meest gangbare airco-systeem en is in lichte en hele zware uitvoeringen verkrijgbaar. De laatste variant is het plafond of vloer/wandmodel airconditioner.

Multi split airco systeem

Het verschil van Multi split airconditioning ten opzichte van single split airconditioning is dat aan één airco buitenunit meerdere airco binnenunits verbonden zijn. Hiermee kunnen dus maar meerdere ruimtes van de woning of kantoor gekoeld worden. En er kan geschakeld worden. Dus overdag kan er gekoeld worden in de woonkamer of kantoor en in de nacht in de slaapkamer. Multi-split airconditioner systemen nemen minder ruimte in beslag dan twee afzonderlijke split airco systemen.

Inverter airco Energiezuinige airconditioning

Een zogenaamd split airconditioning systeem met inverter is een speciaal splitsysteem. Inverter airconditioning is energiezuiniger dan een normaal split airco systeem.

Inbouw airco systeem

Een zogenaamd airconditioner inbouwsysteem is een speciaal splitsysteem (of multi-splitsysteem) dat ook bestaat uit één airconditioner binnenunit (met eventueel meerdere uitgangen) en één airconditioner buitenunit die met elkaar verbonden zijn. Deze airco-systemen zijn echter bedoeld voor inbouw in plafond (cassette en hoekmodel) of boven het plafond (duct-systemen). Dit zijn altijd zwaardere systemen bedoeld voor grotere ruimten.

   

   

   

   

   

   

  Multi split airco

  Single split airco

   

  Zojuist toegevoegd aan je verlanglijst:
  mijn wenslijst
  U heeft zojuist dit product aan de winkelwagen toegevoegd: